Gaveidéer til alle

Find den bedste Værtindegave – 13 bedste gaver til værten

En god værtindegave er en gave, du selv gerne vil have – simpelthen fordi den er så god og gennemtænkt. Når det så er sagt, er en god værtindegave også målrettet den vært, du skal på besøg hos. Hvis du selv synes, en Lyngby vase er en god gave, er det ikke ensbetydende med, at det er en god værtindegave, hvis blomster og indretning ikke lige er sagen for din værtinde. Selvom en værtindegave i ordets forstand umiddelbart gives til en kvinde, er det ikke tilfældet. For det er en gave, du kan give til en mand, kvinde eller et par, som har stået for det arrangement, som du skal afsted til.

Men hvorfor give en værtindegave? Og hvad skal du overhovedet finde på? Det forsøger vi at give svar på. Det vigtigste i jagten på en god værtindegave er, at du hverken gør for meget ud af det, og du heller ikke gør det for formelt. Tilpas gaven til den humor eller livsindstilling, som din vært eller værter har. For det er altid sjovere at modtage en gave, hvor man kan mærke, den ikke er hevet ned fra hylden fem minutter forinden.

Du får her på siden vores bedste bud på, hvad en god værtindegave er.

Hvorfor giver man værtindegaver?

Det er lidt en uskreven regel at dukke op med en lille ting (eller større hvis man har lyst), når man bliver inviteret på middag eller lignende. Det er en god gestus og viser respekt og taknemmelighed for invitationen. Samtidig er det også en god måde at understrege glæden ved relationen til hinanden på. Alle kan godt lide at modtage gaver – og når man ikke forventer det, bliver glæden endnu større. En værtindegave skaber derfor et godt udgangspunkt for det arrangement, du er inviteret til.

Få de bedste gaveidéer her

Vi ved godt, at det er svært at finde på en god værtindegave, der ikke nødvendigvis har med blomster eller chokolade at gøre. Derfor har vi forsøgt at samle så mange gode gaveideer til både ham, hende og til par. Det har bestemt ikke været nemt, men vi synes selv, vi er kommet frem til nogle gode og kreative forslag, som du kan benytte dig af til det arrangement, du er inviteret til.

Vi har selvfølgelig haft in mente at tage hensyn til forskellige prisklasser, så der både er gaveideer til dig, der gerne vil give for lidt ekstra og for dig, der lever på budget og derfor gerne vil give en gave, der er god, men ikke koster det store. Vi har selvfølgelig også taget hensyn til, at værten kan være alt lige fra en nær veninde eller ven til en knap så tæt relation. Med andre ord burde du kunne få de bedste gaveideer til en værtindegave herunder.

Hos disse forhandlere kan du købe de perfekte værtindegaver

Lyngby vase

Kender du en kvinde der ikke ville blive glad for en af de stilrene og smukke lyngby vaser. Vaserne fås i mange varianter, farver og størrelser. En lyngby vase er en billig, fornem og smuk værtindegave.

Gavekurv

En sikker vinder er gavekurven. Her rammer du bredt både den søde tand, og især smagsløgene bliver forkælet her. Du kan endda få den sendt direkte hjem til døren.

Blomster og vin

Er du selv mere typen der gerne vil give en sød blomst eller en god vin? Så hvorfor ikke kombinere de to mest anvendte værtindegaver? Giv en flot blomsterdekoration, som samtidig indeholder en rigtiglækker vin, og lidt dejlig chokolade.

Lyngby Vinglas

Et andet godt forslag til den perfekte værtindegave, er disse stilrene vinglas fra lyngby. Lyngby laver flere forskellige slags vinglas, så du finder helt sikkert en model som passer lige til din vært.

Vinsmagning

Om du bor på sjælland, Aarhus, eller andre steder, er der rig mulighed for at tage på en lækker og fantastisk vinsmagning. Giv et oplevelsesgavekort til en vinsmagning til din vært.

Kay Bojesen mini abe, 10 cm

Kender du nogle som ikke vil have denne flotte og ikoniske Kay Bojesen abe hængende i stuen? Den søde abe i kun 10 cm. Den perfekte værtindegave til ham og hende.

Langstilket rose & Chokolade

Skal det bare være lille men pæn og sød ting, er en æske chokolade og denne langstilkede rose bestemt noget der falder i god jord, især hos værtinderne.

Skærebræt

Er du løbet helt tør for værtsgaver til ham eller hende der har alt. Så bælg et skærebræt. man kan aldrig få nok skærebrætte, det ved både du og jeg 😉

En værtindegave der dufter godt

Et venligt hint, eller blot fordi du synes værten har fortjent at dufte dejligt. Forkæ ham eller hende med en skøn parfume, eller måske et gavekort til parfume.

Champagne og vinkøler

Hvor tit har man givet en champagne eller vinkøler i værtindegave? Ikke mange har sådan en lækker genstand. Perfekt til den lidt mere eksklusive aften, eller middagsanretning.

Flødebollekursus hos Social Foodies

En lækker og sød oplevelsesgave til værten eller værtinden. Tag vedkommende med på et lækkert flødebollekursus, hvor i lærer helt fra bunden af hvordan du bygger din helt egen flødebolle. Og ja du må gerne smage.

Bridgewalking lillebælt

Du har sikkert hørt om det. Det helt store hit er bridgewalking på lillebæltsbroen. Her klatrer du på den gamle lillebælts bro, langt over vandet, og kan nyde den smukke udsigt. Bestemt en bestseller!

Jelly Belly Gaveæske

De populære Jelle belly slik, nu i en fin og lækker gaveæske, som ovenikøbet er sorteret i farverne. Hvem elsker ikke jelly benny slik bønnerne.

Snup Rug tæppe med ærmer

Enhver elsker at pakke sig ind i et dejligt tæppe. Men endnu bedre, her får du et tæppe med ærmer i. Med denne behagelige snup rug slumre tæppe kan du pakke dig helt ind, og samtidig bruge dine arme.

Erotisk gavekort Sinful dk

Alt efter hvilken situation og lejlighed i står i, kunne et erotisk gavekort til sinful dk måske være det oplagte valg som værtindegave. Her har værtinden selv mulighed for at finde netop det der passer til hendes fantasier.
bryllupsgaver

Bryllupsgaver

Den rigtige gave til hende der betyder alt for dig

Gaver til ham

Gaveideer til værten

Vært og værtindegave ideer

Svendegave idéer

Gaver til den nyudlærte svend

Værtindegave idéer

Er det ved at være oppe over, at du skal afsted til familiemiddag, parmiddag eller en hyggelig middag med din ven eller veninde? Men er du bare helt blank omkring, hvad du skal give? Hvad du skal give afhænger selvfølgelig af, hvem modtageren er. En sikker og måske også lidt forventelig værtindegave at give er at give blomster til den kvindelige og en flaske vin eller rom til den mandlige modtager. En opgradering af den type af gave er en gavekurv med lækkerier til både hende og ham.

Men hvis du synes, at det er på tide at komme lidt væk fra de lidt for kedelige og forventelige gaver, er du velkommen til at finde inspiration fra vores mange gaveideer herunder. Faktisk har vi samlet hele 23 af slagsen – så mon ikke du får lidt inspiration?

Værtindegaver til ham

Det er som regel lidt sværere at finde på en god værtindegave til ham, end det er til hende. Derfor ender mange ofte med (og sikkert også dig) at købe en flaske god rødvin eller andet alkohol, fordi det lige var det nemme valg.

Men, hvis du helst gerne vil undgå det, har vi herunder samlet nogle gode og ret kreative gaveideer til ham. Vi har været meget nøjsomme med at udvælge gaverne, så vi er ret sikre på, at du som minimum finder én af vores gaveideer interessante.

Gode værtindegaver til ham er:

 • Brætspil. Et brætspil er en god gaveide til ham, da det kan bruges til kommende hyggeaftener. Det er en sjov og også nærværende gave, da den netop kan bruges som undskyldning for at ses. Bezzerwisser, Scrabble og Ego er gode bud på brætspil, du kan give.
 • Gavekort til yndlingsrestauranten. Hvem kan ikke godt lide at få gavekort til et spisested, man ofte kommer hos? Det er en god og personlig gave, som du måske endda kan være heldig, at han gerne vil dele med dig. Hvem ved? Så bliver det en endnu bedre gave.
 • Vinsmagning. Ved at give en oplevelsesgave i form af vinsmagning, undgår du at give vin i traditionel forstand. Det vil han helt sikkert synes om.
 • En god bog. Hvis din vært godt kan lide at læse i bøger normalt, er det en oplagt gave at give. Køb den seneste krimi, hvis det er det, han normalt er til!

Som du kan se, er der mange gode ting, man kan finde på at give i gave, som ligger udover det traditionelle og forventelige. Det behøver ikke være dyrt. En god bog kan ofte fås på tilbud og gavekortet bestemmer du selv, hvad beløbet skal være på.

Værtindegaver til hende

Den første indskydelse hos mange er at købe en buket blomster eller en æske chokolade, når veninden eller svigermor inviterer på mad. Men det er bare ikke så spændende, vel? Og har hun mange blomster i forvejen, ender de bare med at forsvinde i mængden i en vase ovre i hjørnet. Så hvad gør du så? Jo, du bliver inspireret af vores gaveideer, som vi giver dig herunder:

 • Blomsterbinding kursus. En god måde at give en buket blomster på, uden helt at gøre det alligevel er ved at give et gavekort til et blomsterbinding kursus. Det må man vel sige, er den ultimative gave til hende, som godt kan lide blomster og farver i indretningen.
 • Chokolade- eller flødebollekursus. Når nu vi er med at give noget traditionelt, uden helt at gøre det alligevel, kan vi lige så godt fortsætte med det på chokoladefronten. Sådan et kursus er nemlig ret sjovt. Køb et gavekort selv også, så I kan tage afsted sammen næste gang, I skal ses!
 • En lækker bluse. Kvinder elsker tøj. De fleste gør i hvert fald. Så hvorfor ikke købe den bluse, hun har snakket om i evigheder? Tøj er altid et hit – og det kan altid byttes.
 • Økologiske krydderurter. Hvis værtinden godt kan lide at være i et køkken, er det oplagt at give en gave, der støtter hende i det. Her er krydderurter oplagt.

Der er derfor masser af gode ideer at give til hende, uden det hverken bliver kedeligt eller traditionelt. Hun vil elske dig for at tænke ud af boksen!

Værtindegaver til par

Hvis du er inviteret til en parmiddag, kan det godt være ekstra svært at finde på noget. For hvordan finder man lige en gave, som begge parter vil synes om? Det er heldigvis ikke så svært endda. Vi har gjort det let for dig, hvorfor der her kommer nogle gode bud på, hvad du kan give til parret.

 • Bog med inspiration til rejsedestinationer. Hvad bedre er der at give til et par, der gerne vil opleve ting sammen? En bog med tips og ideer til rejsedestinationer er oplagt at give, da langt de fleste godt kan lide at rejse.
 • Oplevelsesgave. Denne gaveide er meget bred, da det kan være alt lige fra brunch for 2 til biograftur for 2. Du kan selvfølgelig også udvide den, hvis du har lyst og give et hotelophold for 2. Kun din lyst til at give gaver sætter grænsen.
 • Brætspil. Vi har nævnt den før, men den er også god til par og parmiddage. Det er dejligt at løfte stemningen med et brætspil. Så hvorfor ikke give en gave I kan bruge allerede i aften?
 • Massagekit. Denne gave er til parret, som I kender godt og derfor godt kan lave lidt sjov med. Massage kan alle lide – og særligt par.
 • Inviter på udflugt. En ide kunne også være at invitere dem på en udflugt, som du arrangerer, næste gang I skal ses. Så kan I allerede glæde jer til at se hinanden igen, inden I har nået at sætte jer til bords.

Gaveideerne til par er mange. Ved at lægge hovedet lidt i blød dukker der som regel nogle gode og personlige ideer op.

Sjove og fjollede værtindegaver

Er du typen, der godt kan lide at give nogle lidt sjove og fjollede
værtindegaver, som tager lidt pis på det hele og skaber god stemning? Men er du
løbet tør for ideer? Så kig på vores liste herunder, da vi har forsøgt at være
kreative og komme med vores bedste bud på sjove og fjollede værtindegaver.

 • Forklæde med sjovt citat
 • Skattekiste med godter og overraskelser
 • Bullshit knap
 • Hjemmesko
 • En grim sweater
 • Mankini
 • Citat t-shirts
 • Baconpresser
 • Puder med dyremotiv
 • Kæmpe vinglas